Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 17

March 24, 2016

1. ______ is defined as communication with large numbers of customers at the same time?
a) Personal selling
b) Sales promotion
c) Mass selling
d) All of the above

Answer c) Mass selling

2. In a ____orientation, the role of marketing research is to determine customer needs and how well the company is satisfying them?
a) Marketing
b) Production
c) Both of the above
d) None of the above

Answer a) Marketing

3. The total group a researcher is interested in is known as the ______, and the part of the relevant group studied is called a ______ ?
This is the correct answer.
a) Population; sample
b) Sample; population
c) Mass market; target market
d) Population; random sample

Answer a) Population; sample

4. A _______ is the need-satisfying offering of a firm, and incorporates the idea of potential customer satisfaction or benefits?
a) Brand
b) Service
c) Product
d) Warranty

Answer c) Product

5. Business product classes are based on how buyers see products and how the products will be used. Which of the following are NOT business product classes?
a) Accessories and installations
b) Raw materials and components
c) Supplies and professional services
d) Convenience and specialty

Answer d) Convenience and specialty

6. Which of the following is NOT a type of supply?
a) Maintenance
b) Repair
c) Operations
d) Replacement

Answer d) Replacement

7. Any series of firms or individuals who participate in the flow of products from producer to final user or consumer are called?
a) Channels of distribution
b) Distribution chains
c) Middlemen/facilitators
d) Channel systems

Answer a) Channels of distribution

8. Which of the following is NOT one of the trade-offs that must be made to balance what customers’ want, and the costs of delivering those services?
a) Customer service levels
This is the correct answer.
b) Customer satisfaction levels
c) Costs
d) Sales

Answer b) Customer satisfaction levels

9. A ______ is a warehouse that is designed to speed the flow of goods and avoid unnecessary storing costs?
a) Public warehouse
b) Private warehouse
c) Distribution center
d) Reallocation center

Answer c) Distribution center

10.Promotion activities other than advertising, publicity, and personal selling that stimulate interest, trial, or purchase by final customers or others in the channel is called?
a) Pushing
b) Pulling
c) Sales promotion
d) Integrated marketing communications

Answer c) Sales promotion



Send Your Query