Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 15

March 24, 2016

1. There are two basic kinds of economic systems. They are?
a) Planned and spontaneous
b) Market directed and pure subsistence
c) Planned and market-directed
d) None of the above

Answer c) Planned and market-directed


 2. A company is practicing if it focuses on sub segments with distinctive traits that may seek a special combination of benefits? 
a) Micro marketing
b) Niche marketing
c) Mass marketing
d) Segment marketing

Answer b) Niche marketing

3. Marketing should begin with?
a) Potential customer need
b) The production process
c) Both a & b
d) None of the above

Answer d) None of the above


4. ________ is the way an economy organizes to use scarce resources and produce goods and services and distribute them for consumption by various people and groups in the society?
a) An economic system
b) A resource allocation system
c) A micro-macro dilemma
d) Macro-marketing

Answer a) An economic system


5. is a principle of enlightened marketing that requires that a company seek real product and marketing improvements?
a) Innovative marketing
b) Consumer-oriented marketing
c) Value marketing
d) Sense-of-mission marketing

Answer a) Innovative marketing

6. Successful depends on how well a company blends its people,organizational structure, decision and reward systems, and company culture into a cohesive program that supports its strategies?
a) Marketing strategy
b) Marketing control
c) Marketing analysis
d) Marketing implementation

Answer d) Marketing implementation 

7. Tariffs are taxes on products that are imported and exported to and from a country?
a) True
b) False

Answer b) False


8. All of the following are thought to be sources of new product ideas EXCEPT ?
a) Internal sources
b) Customers
c) Competitors
d) The local library

Answer d) The local library


9. When companies make marketing decisions by considering consumers’ wants and the long-run interests of the company, consumer, and the general population, they are practicing which of the following principles?
a) Innovative marketing
b) Consumer-oriented marketing
c) Value marketing
d) Societal marketing

Answer d) Societal marketing


10. Firms that provide marketing functions other than buying or selling include advertising agencies, marketing research firms, independent product-testing laboratories, and Internet service providers. These firms are known as?
a) Enhancers
b) Facilitators
c) Adjuncts
d) Coordinators

Answer b) Facilitators



Send Your Query